Sonntag, 16. Juli 2017

Кюфтета от тиквички с млечен сос







Продукти за 9 големи кюфтета:
4 малки тиквички
2 моркова
2 средно големи сварени картофа
1 моцарела
2 яйца
Малко оризово брашно
Копър
Малко зехтин
сол
За соса
1 малка кофичка кисело мляко
3 с.л. обесмаслена заквасена сметана
1 малка краставица
Малко сирене, в този случай ползвах смес от овче с козе
Копър, магданоз

Тиквичките и морковите се обелват и се настъргват. Посоляват се и се оставят за 10- 15 минути да си пуснат водата. После се изцеждат най-добре в марля, но аз нямах и се получи доста добре и с ръце. Добавят се намачканите картофи, настърганата моцарела и всички други продукти. Сместа трябва да се получи достатъчно гъста, за да могат лесно да се оформят кюфтета. Повече сол не се слага. Омесва се добре и се оставя в хладилника половин час. 

 Оформят се кюфтета и се нареждат върху хартия за печене. Капва се по малко зехтин върху всяко. Пекат се на 200° градуса на вентилатор за около 20/25 минути. Времето зависи от големината на кюфтета.




За соса:
Краставицата се обелва и настъргват на ситната част на рендето. Посоляват се, но с много малко сол. Добавят се останалите подправки и всичко се разбърква добре. Ако обичате, разбира се и нямате стомашни проблеми, можете да добавите и малко чесън.





Сервирах с хрупкав чипс от сладък картоф. Получи се страхотна комбинация, тъй като млечния сос пасна страхотно.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen