Продукти за 9 големи
кюфтета:
4 малки тиквички
2 моркова
2 средно големи сварени картофа
1 моцарела
2 яйца
Малко оризово брашно
Копър
Малко зехтин
сол
За соса
1 малка кофичка кисело
мляко
3 с.л. обесмаслена
заквасена сметана
1 малка краставица
Малко сирене, в този
случай ползвах смес от овче с козе
Копър, магданоз
Тиквичките и морковите
се обелват и се настъргват. Посоляват се и се оставят за 10- 15 минути да си пуснат водата. После се изцеждат най-добре в марля, но аз нямах и се получи доста добре и с
ръце. Добавят се намачканите картофи, настърганата моцарела и всички други
продукти. Сместа трябва да се получи достатъчно гъста, за да могат лесно да се
оформят кюфтета. Повече сол не се слага. Омесва се добре и се оставя в
хладилника половин час.
Оформят се кюфтета
и се нареждат върху хартия за печене. Капва се по малко зехтин върху всяко. Пекат
се на 200° градуса
на вентилатор за около 20/25 минути. Времето зависи от големината на кюфтета.
За соса:
Краставицата се обелва и
настъргват на ситната част на рендето. Посоляват се, но с много малко сол. Добавят
се останалите подправки и всичко се разбърква добре. Ако обичате, разбира се и
нямате стомашни проблеми, можете да добавите и малко чесън.
Сервирах с хрупкав
чипс от сладък картоф. Получи се страхотна комбинация, тъй като млечния сос
пасна страхотно.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen